Minneforestilling Minneblogg Forskning Prosjektet Folk i prosjektet Siste nytt Bruksanvisning
Til sykehuset med full musikk
Minne fra Grete Berg (2010-09-28)

Som nærmeste nabo til Høyblokka gjennom nesten to tiår, kunne nok den ruvende bygningen være et sår i øyet med hensyn til utsyn og sol, men også en omsorgsfull nabo å ha. Som for eksempel den nasjonaldagen i 70-åra da vi som vanlig ble vekket av korpsmusikantene som marsjerte spillende forbi i gata for å glede pasientene på sykehuset.
Vår forventningsfulle fireåring var allerede i klærne og klar til å marsjere i takt med musikkorpset. Så oppslukt var guttungen av den taktfaste musikken og de stramme musikantene, at han at han ikke enset noe annet. Men plutselig var lyktestolpen der - og kollisjonen var uunngåelig! Et stort og skremmende hull i tinningen åpnet seg og farget hele ansiktet rødt av blod.
Musikken spilte fortsatt da mor stormet inn på Skaden med den blodstenkte guttungen i armene. Forundret oppdaget hun at alle dørene helt inn til Skadestua ble åpnet av smilende sykehuspersonale: - "Der er dere ja. Dere er ventet. Vi så det hele - så værsågod, Skadestua er klar!" Aldri har oppholdet på Skaden tatt kortere tid. Såret ble renset, sydd og plastret og gutten vasket og kledd i finklær - alt i god tid for barnetoget og 17.maifeiring!

Og kollisjonen til taktfast musikk hindret ikke guttungen fra å ble musiker som voksen!

2 kommentar(er):
Rettet
Skrevet av Webmaster (2010-09-28)

Har rettet i overskriften,
mvh webmaster

Kommentar
Skrevet av Grete Berg (2010-09-28)

Obs! Dette innlegget - "Avskjed" - fikk en feil overskrift!
Den skulle egentlig være "Til sykehuset med full musikk"hoyblokka@hoyblokka.no